rea

hej och Hallå på årets näst sista dag!

det är väldigt lite att förbereda nu, tur att vi inte har festen hos oss imorgon då hade jag avlidit av stress och jäkt. nu får det vara skitigt och jag kan blogga istället för att städa! ;)

igår for de tre musketörerna in på rean. dock inte raka vägen... först skulle vi byta lite klappar på jysk, men de öppnade kl 11 och morgonpigga gänget var ju där 10.40... "vi byter på jysk i stan" var det någon som utropade.
Sagt och gjort, fast inte raka vägen dit heller, i lite val och kval tog mamma en annorlunda väg, och hamnade på något sätt på avtagsvägen mot finspång!
jaha vad trevligt det var att åka till stan idag, och vad billigt det blev! utbrast vi :D
hahahaha

Tillslut rullade vi in i parkeringshuset på Ingelsta och vässade armbågarna för att gå på rea!
dwy det var faktiskt ganska lugnt på folk så det gick bra. Jag fyndade inget till mig själv men ola fick en skjorta. Jag köpte kläder för fullpris, fast billigt, det är min melodi!

vi hittade Ingelstas nya fik, espresso house, jäkligt mysigt och trevligt om man jämför med vad som finns i huset innan, hårda stolar och 60- watts lampor rakt i nyllet, sittandes för hela världen att åskåda.

det bidde en tomtelatte! mmmmmm!


innan åt vi på Lindahls, ni ser ju skillnaden!


ha ett riktigt gott nytt år kära läsare!
puss

Julen

Hej och hå!
 
Iom jobb här i dagarna före jul så har jag inte orkat med bloggen, men nu är jag med igen!
 
Julen kom och gick! Vilka härliga dagar det har varit! Bästa julen någonsin, trots skitnätter och lite stress, så har det varit alldeles underbart att fira Tildas första jul.
 
Julafton firade vi hos oss, med bägge våra familjer!
 
Juldagen firades med Olas släkt i Falla!
Här har Tilda lite sysslingar att leka med!
 
 
Annandagen sågs vi med min tjocka släkt på hotellet med knytis och julklappspelet! Jag slog rätt EN gång, helt otroligt, jag som brukar ha sån flax när det gäller det där spelet, men det blev bra ändå då mormors stickade tofflor låg i mitt paket som jag roffade åt mig! :)
 
Tilda badar i julklappar i år, det är en sak som är säker, så vi har gjort lite ombyte i hennes leksakskorg, bytt ut små skallrande mjukisdjur mot skönsjungande (högljudda) apparater.Mycket roligare! :)
 
God fortsättning och Gott nytt år allesammans, hoppas ni har haft en lika bra jul som vi!
Hälsningar tomtenissan
och jag! 

tänder och fågelmat

hallå!
jag har fått en tand! jag tänkte att eftersom vi är så duktiga på att föreviga allt som Tilda gör och åstadkommer så kan jag väl även få berätta om min visdomstand som jag kände idag. Höger uppe. nästan helt framme. har inte lagt märke till den men nu är den här. å visare ska man väl bli med åren men det har inte "visat" sig. Höhö.

Supernördarnas supernörd har även gjort egen fågelmat av kokosfett, gammal müsli och solroskärnor. är det sånt pensionärer gör? ja då fattar man ju tanden lite bättre....
Jag hann inte hänga ut den innan mörkrets inbrott (ibland känns det som att man knappt hinner gå upp innan mörkrets inbrott) men såhär blev en kopp.

ja alltså det ligger lite blompapper på golvet men det var mest för att jag skulle få pyssla lite ifred medan fröken "kryp och tjut" roade sig själv i en halv minut.
nu sover ovannämnda, det tog bara en sisodär 45 min att söva henne.
-jag vill inte sova jag kan ju missa nåt!! skrek hon i falsett.

nu ska jag fortsätta att slå in julklappar innan Ola- sapas räddare i nöden kommer hem.

God helg!


hjärtat

idag fyller vårt lilla hjärta 10 månader!
det har vi firat med babysim, lek med kusinen, hemgjord gryta och kiss på köksgolvet.

läsa bok med moster

busa runt vardagsrumsbordet


nu är det dags att nan the pillow!

godis!

fick en liten ingivelse och drog på lite julgodis idag, ringde hit mamma som fick fungera som Tilda-distraherare!

vi gjorde ernsts knäck med turkisk peppar och polkagris, och kokostoppar med saffran och apelsinsmak!



det smakade yum!

ikväll är det bonde!

julklappar

goder afton var herre och fru!

idag har jag, Tilda och mamma varit på julklappsjakt! det gick ganska bra faktiskt, hade rätt bra koll på vad jag skulle köpa, har tom kommit på en klapp till Ola - världens jobbigaste att handla till! att det inte fanns just någonstans är ju en annan sak, men som tur är finns ju butiken internet inte så långt bort, får besöka den någon dag.

På lekhuset hade de tänkt till och lånade ut vagnar till kidsen så mamma kunde handla utan att släpa på egen vagn och utan att hålla stenkoll på ungen i en vanlig kundvagn. Tilda tyckte att det var skitkul, det fanns jättemycket att kolla på och så fick hon ju åka framåtvänd vilket nog i ärlighetens namn är roligare än att kolla endast på mammas tryne. (även om Tilda har det oförskämt bra just i den aspekten;)


Nu sover hon äntligen, och jag ska kolla lite välförtjänt tv!

Godnatt!

Ebbe 2 år!

idag har vi firat Mejselmannen Ebbe i Gårdeby! och vad passar väl bättre än en mejseltårta på födelsedagen?!


otroligt fin och god! :)

Det var en mycket kul och busig eftermiddag, tack Ebbe!

julsaksfynd

Hej!
Eftersom vädret var så sablarns trevligt idag så passade jag på att åka till min gamla klasskamrat Sofia i Eneby!
hon hade en massa julsaker hon ville göra sig av med, och jag hade massa hål att stoppa julsaker i! :)Tilda fann sig snabbt i det fina hemmet, och Sofias dotter Elsa var väldigt gästvänlig och lät henne leka med hennes leksaker, och bjöd även på kaffe och kaka i minikoppar uppe på hennes rum! :) otroligt sött att se, längtar tills jag får komma på fika i Tildas rum! :) ♡ detta kom jag hem med, m.m.  började pimpa så fort Tilda somnat och hann typ hälften... men då har jag något kul att göra en annan dag!
imorgon ska jag jobba till kl 13, sedan bär det av mot gårdeby för att fira Ebbe 2 år!Trevlig helg allihopa!

Bissar

gokväller!

åh vad det var jobbigt det här med tänderna! Hon har haft feber hela veckan, och från och till veckan innan. Gnällig, dålig sömn och utan matlust. Hoppas de andra går bättre när de kommer sen. Nu är det de två "framtänderna" i nederkäken.

Innan mamman fick lappsjuka här hemma så gav hon sig ut i blåsten och hälsade på först syster på hotellet, hon skulle på styrelsemöte där kyssar stod på dagordningen. mysigt värre! ;)
vidare iväg till mamma mormor och pappa morfar för lite bus med kusse Sally och morbror Zorro.
Sist (ish) Tilda var där var hon typ 3 veckor.

lite skillnad idag

älsklingsungar!!♡

Nu ska jag kolla på ERNST!


good old mandag!

hello igen!

Nu är äre jul ijän!
Julbord med blomsterhallen igår, helt otroligt gott med årets första julmat, och det här otroliga godisfatet avslutade kvällen.


jag roffade åt mig hela tre julklappar i klappspelet däribland en silikonform med tomtemotiv för muffins! fick lov att prova den idag! ;)




idag har varit en fin dag, vi har lekt med sally och Anna, jag fick en snabb klipptid hos Sanna, och avslutade med kranskväll med mamma och hennes vänner+1!
Jag fick en fin present av dom! blev jätteglad! :)


nu ska jag kolla inspelningen av bonde söker fru!


Godnatt!



RSS 2.0