Krösus

Blev just kallad för Krösus sork av min sambo.
Jag var inte riktigt med på vad det betydde, så jag slog upp det på vårt älskade google.

Krösus sork

Krösus är en hänsynslös kapitalist och skurk som inte drar sig för att stjäla ens från små barn. Medan andra skurkar i serien kan ha vissa goda sidor ibland saknar Krösus helt dessa. Hans fixaresorkar stjäl, och Krösus betalar indirekt dem. Eftersom han aldrig blir sedd med tjuvgodset har man aldrig lyckats få fast honom. Han gör entré i Bamse nr 10/-73, då under titeln Bankdirektör Sork i äventyret "Bamse och Ek-striden". Det finns dock en mycket liknande person vid namn Sork-Sam i veckotidningsversionen av Bamse (där serien publicerades innan den fick sin egen tidning 1973).

Namnet Krösus syftar på den lydiske kungen Krösus, och var det smeknamn han fick av sina klasskamrater som barn för att han aldrig hade några pengar.

Krösus hade som barn svårt i skolan, svårt att få vänner, och växte upp med att hans rika pappa Sork enbart stöttade brodern Slösus, t.ex. med ekonomiska belöningar för höga betyg. Vad Krösus mamma gjorde för honom, vet man inte. Det enda man känner till om henne är att hon fick ta hand om hushållet (tvätta, laga mat, städa, etc.) och hämta tofflor åt sin man. [källa behövs] Sin första lyckade "affär" gör han genom att stjäla en vinstlott från sin bror Slösus Sork och istället ge brodern en förfalskad lottsedel. Brodern blir dömd för förfalskning och får sitta i fängelse. Under tiden grundlägger Krösus sin förmögenhet med hjälp av pengarna från lotterivinsten. Rune Andreasson vill med berättelsen skapa frågeställningen huruvida skulden bara är Krösus egen.

I det tecknade TV-avsnittet Bamse och den lilla åsnan visas hur Krösus Sork, som äger travhästen Svarta blixten, betalar Fixar-Frasse pengar för att förstöra för den åsna som Bamse och hans vänner använder i travtävlingar.


Tack då älskling, jag förstår varför du vill vara med mig;)

Grattis älskling!

Igår var det för mycket att göra så det får bli idag jag grattar den här underbara gubben på sin 30-årsdag!
HURRA HURRA HURRA HURRA för Ola!

Påskerbjudande

Hej i Påskalavik!

Kolla in Bergslagsblomsters hemsida, det kan löna sig! :)

Glad Påsk!


Uppskattning

Frågan:
Kan man ge blommor till en florist?

Svaret: JAAAAAAA! Dom blir jätteglada därför att anledningen till att dom jobbar med blommor är för att dom TYCKER OM BLOMMOR!

TACK SJÄLV finaste vännen Anna-Carin!!


i love you isabelle


Hon stod på Mio och skrek: KÖÖÖP MIG KAAAARRRIIIIINNNNN!!!
What to do?

Har utsett en mobil jag ska köpa idag också! Samsung galaxy mini eller nåt sånt. Blir perfa!

Nu ska jag göra mig iordning för tjejkväll hos Madde!

Kraaaaaaaam

Kroatien

Är vääääldigt sugen på detta resmål, någon som varit där??
ris, ros, hotell, mat, sevärdheter?

RSS 2.0