pixdax

Helluuu!

Tänkte visa er hur adventsfint vi (läs jag) har gjort här hemma!

NY ljusstake från Åhlens, kunde inte låta bli!! står i köksfönstret klädd med lite grönska


ännu en ny för i år, siffrorna införskaffade vi på jobbet, och så tog idén form. mormors fat som hon hade med sig hit med en mumsig morotskaka på fick bli underredet. Jag ringde dock och frågade om lov:)


Har jag bara nya saker i år? Den här kransen har jag gjort med olika sorters barr, fäst i en ljusslinga med ca 40 ljus, och små kulor i rött. Upphängningen är rött sidenband.


Här är en gammal sak iaf, en liten mjölkkruka som jag fått från mormor, ur den växer en vit amaryllis och dekorationen är hämtad från blekenskogen innan snön kom!


Ett litet plock av mitt adventsmys. Snart ska tomtarna få joina men dom väntar vi lite med. (eller vad tycker du elin?)

På torsdag ska vi ha vårt årliga julbord med blomsterhallen. Konstigt tycker ni att två konkurrenter har julbord tillsammans, men för en kväll så glömmer vi bort det och umgås. Det är en gammal tradition som startade långt innan jag kom in i blomsterbranchen.
För er som inte hade en aning så är det faktiskt väldigt god stämning mellan oss blomsteraffärer i finspång, vi hjälper alltid varandra så gott det går om det fattas något för någon, eller kör varandras bud till kyrkorna o dyl. Det återgäldas oftast med en liten vetelänga eller något annat gott till fikat. Bra va?
Nu kom jag från ämnet.. julbordet var det ju, jo vi har ju såklart alltid julklappsbyte, och förr har vi kört med den där julklappsleken när man ska ta klappar från varandra, jag tycker att det börjar bli lite tjatigt och inte minst orättvist så jag föreslog en ny lek.
Man köper en klapp, med en tillhörande ledtråd, och man får inte öppna klappen förrän man listat ut, med hjälp av ledtråden, vad det är i!
Här är min ledtråd, (en bild) kan ni gissa vad det är i paketet? (hoppas att ingen av dom som ska komma läser min blogg)


Nu ska jag ta mig en skinkmacka innan jag går och lägger mig, imorgon är det hotelljobb igen!
tack och godnatt

Hälsa på

chänna!
Dålig blogg detta, förstår inte varför du fortsätter komma hit, men det sägs ju att hoppet är det sista som lämnar människan. Du hoppas väl att det ska vara uppdaterat varje gång du går in här. Meeeen nu är det som så att varje ledig stund ägnar jag till min BOK! Yes om ni inte hade förstått det så är jag en riktig bokmal, har jag väl börjat har jag skitsvårt att slita/sluta!

Idag förstår ni så har jag varit hos Caroline på Hälsa på! Det var genom kvinnspirera (rätt, Anna?) som jag fick följa med dit och lyssna på Caroline när hon fullkomligt öser ut nyttiga recept, skrämselfakta, tips på hudvård, sköna idéer osv. Hon brinner verkligen för det hon gör och som vanligt med mig så fastnar jag för sådana människors idéer jag också, så nu ska jag bli hälsofreak. kanske. om jag har tid. och råd. ;)
Jag köpte iaf med mig hem; Nyponpulver, probiotikapulver, ansiktslotion och tvättsvampar.
Nu ska jag bli frisk, pigg, koncentrerad, få rena friska tarmar m.m. m.m. m.m. m.m.

(gäsp) ska nog börja mitt nya hälsosamma liv med att ta en god natts sömn! (och lite läsa innan det:)

Vi hörs när vi hörs!
godnatt

Grattis!!

Den här gången, Anna hrmhrmhrm år idag!!!

(henne får man ju stryk av om man inte lägger upp en snygg bild:)



Så idag är avsikten att avnjuta en 3-rätters middag med krånglig förrätt (så mycket har jag luskat ut) på storhagsvägen! Jägarns vad jag har längtat efter den här kvällen, mycket pga att vi köpte Annas present för typ 2 månader sen, så jag vill ju att hon ska öppna den nu! nu! nu! och så middagen förstås.

Över till mig själv...
Idag har jag varit LEDIG! Jag har spenderat dagen hos Chillans kött och video (Antons blogg, roligt inlägg:)
Det är alltså Jennys hårsalong inne i stan! Hon är precis nyöppnad och jag ville vara med och bidra till hennes överlevnad genom att låta henne få makt över mitt huvud!
Det är inget beslut jag ångrar alls, SÅ snygg jag blev!

Supernöjd! (inte med ansiktet men mer make kommer på innan middagen)


Vidare så pratade jag med Edlin idag då, hon har julpyntat den tokan! hahaha
Själv satte jag upp lite ljusslinga i granbarret på trappen, myyyys!
Snart är det ju advent, det är så sinnesstört att jag fattar noll. Det är tur att jag jobbar där jag jobbar, annars hade jag inte förstått att det var jul på julafton ens, men i en blomsteraffär går det liksom inte att komma undan! Snart ska vi börja planera julgrupperna, något av det roligaste man gör på hela året tycker jag!

nehe dags att göra något med mitt liv då kanske.

njaaaeee inte idag.

puss


Grattis!

MAMMA HRMHRMHRRMMM ÅR IDAG!!



PUSS

fotbollsgala-inget för mig

Nej tack jag hoppar fotbollsgalan ikväll, hade det inte varit för att jag hade skitviktiga grejer här på bloggen att sköta så kanske jag skulle tittat. Men så har jag mycket på facebook nu för tiden och det vill man ju inte ligga efter med. Hade det inte varit för det så kanske jag skulle tittat. Men ni vet ju hur det är när man inte googlat på inredning ett tag, eller sorterat bland sina bilder, det känns lite stressigt liksom så man har inte ro att sitta och titta på fotbollsgalan just den här gången.
:P

Lite pysselstund i köket förut

tazett i glasvas med mossa och blåbärsris

det var vad jag tänkt bjuda på såhär innan läggdags.

godnatt!


Monday

Drar på det in i det sista känner jag... vill inte gå till jobbet idag faktiskt.
Men tur har jag som börjar 10.00 varje måndag!
Vet ju inte ens om bilen startar... batteriet var helt stendött när jag skulle åka till sispah i torsdags, men nu har det laddats och ska fungera.... hmm.

Igår blev det iaf en impulsresa till linköping! me lycklig. Jag hade funderingar på att sticka in till maxi bara och köpa farsdagspresent, men då sa ola som satt på biltemas hemsida; ska vi inte åka till linköping istället då så kan vi köpa nytt batteri till bilen? JOOOOOOOOOOOOOOOOOO sa jag och lyste med hela ansiktet :)
Ola släppte av mig på IKANO och så åkte han till biltema själv, me ännu mera lycklig! fick strosa runt själv och det gick lite för bra... hittade mössa, vantar, present, och sen var det vero modas tur... ojoj.
Det är verkligen my kind of store. hittar alltid något där!

Nu kom jag på att jag  kanske får lite mer lust att gå till jobbet om jag tar på mig en ny tröja! Ja! det gör jag.

söndagen bjöd också på svärfarsfirande och farsfirande!

dags att sätta på ansiktet!
ha en skitkul måndag- det är snart fredag igen (då är jag leeedig yey!)

Voff

Shalom
Då var det helg igen- JAG SÄGER JU DET, veckorna består ju bara av måndagar och fredagar, det är ju sinnesjukt så fort det går, någon som har tips på hur man "fångar dagen" och samtidigt jobba, laga mat och sova?

Idag har iaf jag och Ola fått en son. Han väger 10 000 g, är 56 cm lång och 35 i mankhöjd. Svart och silverlurvig, lite stinkande och uttråkad. Han har fått namnet Zorro Söderberg

Jag måste nog stimulera honom lite och gå en promenad. Det är bara så att jag är så förbenat frusen idag, har cyklat till och från jobbet i regn... bbbrrrrr!!

Annars händer det inte mycket i helgen, känns skönt. Fars dag imorgon, jag har inte köpt nåt till far än, det blir en sväng till viberga och inhandla nån mössa el dyl. På Royal herr hade dom jättefina mössor, kostade endast 399kr. Värsta kapet......not.
Tror inte ens pappa skulle ta på sig en rödrutig (eller var den randig) mössa ändå. Han går mest omkring i en som det står CRAMO med stora bokstäver på. jag har också en sån men väljer att vända den sidan inåt :)

Nu kom han och tjatade,dags att dra!
ciao!

från det ena till det andra till det tredje

Någon som har intresse av ett par hunda kilo järnskrot? säljes dyrt!
Ernst? inget du vill ha att göra bord/dusch/matta/soffa/lampa/köksskåp/väggdekoration av?



Undrar om man ska göra som pappa sa och ringa (vem det nu var jag skulle ringa) och säga att oljetanken är väck, annars kanske dom bara kommer förbi en dag och ska fylla på olja, det blir nog ingen rolig historia kan jag känna på mig sådär spontant...
FAKTISKT så var det så att dom skulle göra det på hotellet berättade Anna, hon fick springa ut och stoppa dom!
Värst!

Nu har det gått en helg sen sist men då hade vi iaf lite matgäster här på grönskandevägen


Det serverades havsgryta som blev väldigt poppis och piloten som kom sent på bilden över fick sig ett skrovmål också! En, som alltid, mycket lyckad kväll!

Den här helgen har vi firat alla helgona, med en runda till skogen på lördagsfm, plocka hem mossa, kottar, pinnar, barr att förgylla trappen med! Det blev en krans på dörren, granris på trappräcket och en ljusdekoration i en glasburk som jag fyndat på loppis. (alltså inte hela världen om glaset spricker)
På em for vi till kyrkogården, jag, mamma, pappa, mormor och morfar. Efter lite prällesnack och lovsång inne i kyrkan tyckte vi att vi hade fått vårt andliga för i år och åkte hem och drack glögg och åt scones som mamma bakat!
Mormor bjöd på dundergod morotskaka till kaffet (om vi får nåt:)

Idag har A-C och yrvädret Iris varit här och ätit söndagslunch, det bjöds på kräftstjärtspaj, en favvis! Till efterrätt åt JAG mormors dundergoda morotskaka, A-C var "ståndaktig". mycket duktigt med tanke på hur kakan såg ut. :)Tänk om jag skulle prova att vara ståndaktig någon gång? näää det är nog inget för mig :)
Vi åt en tugga, sen kollade vi var Iris var, åt en tugga till och kollade till Iris som blev jätterädd för lampan i fönstret, tog en tugga till och plockade upp sönderätna grenar som Iris fått syn på, tog en kaffeslurk och skuffade undan Iris ifrån diskbänken där hon stod och ÅT FRÅN DISKHON, rester från våra tallrikar! HAHAHAHHAAHA
Inte lätt att vara en liten nyfiken valp som bara vill ha uppmärksamhet och leka och busa ständigt! gullan då, det gjorde ju inget!

Efter en söndagspromenad så yrvädret fick springa av sig lite har jag bara suttit och läst. Boken heter "Flickan från himlen" av Virginia Andrews, den är ju bra men så mycket ELÄNDE hela hela tiden! Jag kommer på mig själv med att må dåligt å dessa människors vägnar, då är det kanske en välskriven bok?
Nu hoppas jag att det kommer gå bra för Heaven-Leigh och alla dom andra syskonen som är så fattiga! Haha, sa jag att jag fick låna boken av mormor? då förstår ni kanske vilken sorts läsning det är! :)

Nu sitter jag mest och väntar om Lisa ska ringa, jag hade nämligen tänkt att jag skulle få snusa lite på Della i helgen, innan hon blir 3 månader och inte längre är nyfödd! Det är hon väl några veckor till så än är det väl ingen panik, inte mer än i mitt nyfikenhetssinne där jag MÅSTE få se Della SNART! :D

Om jag skulle ge mig för idag då?
Kul att du tittade in!
Hej jag heter Karin, mitt liv är the shit! :D
hörss!

Skapliga vuxenpoäng att välja villaliv fra...

dsc01205 (MMS)

Skapliga vuxenpoäng att välja villaliv framför gymnasielektyr till middagsläsningen!


irritation

....såhär på jobbet en liten liten snabb....

Jag är irriterad på att blåsor i munnen inte ser så onda ut som dom är!!

hehe
ciao

Kryssen

Chänna!

Jag har liten tid på mig att uppdatera er om vad som hänt i mitt liv på sistone. Men jag tillägnar detta inlägg KRYSSEN!
Tokiga, sköna, freakade, urballade, illamående, gungande, dansande, drickande kryssen!

Det var en upplevelse att ha åkt på kryssning, jag är dock inte så säker på att jag gör det någonsin igen. iallafall inte inom en snar framtid. Allt var verkligen skitkul, en helcrazy kväll, men dagen efter fyyyyyy f***n vad illa vi mådde! knappt värt det såhär i efterhand!
 

enda gruppbilden som blev tagen under kvällen, sicken tur att vi tog oss tid! snygga som vi var!


resten av korten är något suddiga...


nu- BONDE!
CIAO


Så mycket bättre

när vi är tillsammans!!
Härliga Ted, varför hoppade du framför tåget? (eller var det från eifeltormet?)

Hej igen kära läsare, kul att nin inte har gett upp hoppet om mig och min fattiga blogg!
Ja nu har vi faktiskt fått ordning på datorproblemet, därmed inte sagt att jag kommer bli bättre på att blogga :)
Nu tex sitter jag inte där, utan här, vid tv:n.
Men vaddå "äntligen hemma" börjar ju nu!

Jag ska verkligen försöka få lite tid till bloggen imorgon, då kommer det blider,bilder,bilder!
kryss, oljetank, inspirationskväll, vänner på mat och fågelmat och vem vet vad mer!

Hörs då!
tchüss

RSS 2.0